'Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn': Siel Verhanneman lanceert nieuwe dichtbundel aan de vooravond van de poëzieweek

‘Lig jij soms nog wakker van mij?’ In Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn verkent Siel Verhanneman op haar geheel eigen manier de strijdlustige liefde, het geboetseerde geluk en de luide stilte van gemis. Ondersteund door de bijzondere illustraties van Larissa Viaene haalt ze de ongrijpbare wereld uit haar verpakking. 

Op 24 januari 2018, aan de vooravond van gedichtendag, lanceert Siel Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn in Boekenhuis Theoria in Kortrijk. Ze draagt haar gedichten voor, ondersteund door live illustraties van Larissa Viaene en onder muzikale begeleiding van Pol Isaac

Neem bij vragen en/of interesse in een interview zeker contact op met Annelies Laureys (annelies.laureys@wpg.be of 03 285 73 46) of Ellen Van Minnebruggen (ellen.vanminnebruggen@wpg.be of 03 285 73 25).

Een jaar na verschijnen stond het debuut van Siel Verhanneman, Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd (2016), nog steeds geparkeerd bij de best verkochte dichtbundels van Vlaanderen. Aan de hand van rake teksten over angst, verdriet, liefde en rouw leerde ze haar lezers praten over de dood. In haar tweede dichtbundel wijkt de pijn geleidelijk voor schitterende herinneringen.

  • Saskia De Coster benoemde Siel tot Held van Kortrijk.
  • Minister van Cultuur Sven Gatz gaf haar debuut cadeau aan zijn collega’s.
  • ‘Een dichter om te liken’ - De Standaard

Aanvankelijk publiceerde Siel Verhanneman (°1989) poëzie en korte stukjes tekst onder het pseudoniem Vijftiendeverdieping op Instagram. Duizenden volgers en enthousiaste reacties later brengt ze haar tweede dichtbundel uit. Intussen schrijft ze naarstig verder aan haar romandebuut, dat verwacht wordt in het najaar van 2018.

ik ben een lijf
van kameleons
en ik slik al uw kleuren in

ik heb zes armen
om voor u te zorgen

of u pijn te doen

ik ben veel te veel
of helemaal
niks.

___________________________________________________________
Siel Verhanneman, Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn
ISBN 9789022335123 | ca. 72 blz. | ca. €18 | Paperback met flappen
Verschijnt op 22 januari 2018
___________________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Annelies Laureys

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be