'Zo was onze oorlog' - Pieter Serrien

Een uniek scholenproject over WO II

Zo was onze oorlog is het resultaat van een uniek scholenproject, dat een duizendtal jongeren op pad stuurde om de generatie van hun grootouders te interviewen over de oorlog in hun jeugd, zeventig jaar geleden. Bijna 800 getuigen vertellen over hun persoonlijke ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Pieter Serrien is beschikbaar voor interviews en geeft ook lezingen over het onderwerp.

Zo was onze oorlog - ISBN 9789022330937 - 382 blz - € 24,95 - Een uitgave van Manteau

Deze indringende en intieme verhalen van gewone mensen in bijzonder ongewone omstandigheden laten niemand onberoerd. Pieter Serrien verweeft honderden verhalen meesterlijk tot een beklijvende geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, waarbij hij de getuigen zelf zo veel mogelijk aan het woord laat.

DE TWEEDE WERELDOORLOG DOOR DE OGEN VAN ONZE LAATSTE GETUIGEN

'Oorlog stinkt: geuren die je doen voelen dat er iets veranderd is...' - Theo (°1935, Kieldrecht)

'Onze ouders hadden de kat in de pot gedraaid. Zelfs toen we wisten wat we hadden opgegeten, durfden we nog zeggen dat het goed gesmaakt had.' - Valentina (°1927, Bornem)

'Het was niet de oorlog zelf die het zo verschrikkelijk maakte, maar de schrik waarmee je de hele tijd moest leven.' - Yvette (°1925, Mons)

Historicus Pieter Serrien (1985) is leraar geschiedenis aan het Sint-Ritacollege in Kontich en oprichter van Geheugen Collectief. Met Tranen over Mortsel (2008) en Oorlogsdagen (2013) heeft hij al twee bestsellers op zijn naam staan.

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be