Zo werden wij wereldkampioen - Patrick Bernhart & Joost Houtman

verschijnt op 31 maart

Honderdduizenden fans kwamen op 14 juli 2014 in Brussel bijeen om de nationale ploeg, die een dag eerder het WK in Brazilië had gewonnen, te huldigen. Nooit eerder vierde België een zo groot, zo gezamenlijk feest. België, verdeeld door politieke tegenstellingen, stond door het winnen van het WK prominent op de wereldkaart. ISBN 978 90 223 2972 6 – € 15 - 304 blz. – Paperback - uitgave van Manteau - verschijnt op 31 maart

Zo werden wij wereldkampioen reconstrueert de wijze waarop de Rode Duivels de grootste uitdaging uit hun leven overwonnen. Het schetst een beeld van de tegenstanders van de nationale elf en van de verwikkelingen in de selectie. De lezer beleeft het WK als volwaardig lid van het team, als gast van het hotel, als vlieg op de muur in de kleedkamer. Wat doet de bondscoach om zijn spelers op te peppen? Hoe gaat deze generatie om met het luxeprobleem van een surplus aan talent? En waarom dreigt het toch allemaal zo verschrikkelijk mis te lopen op de dag van de finale?

De beste terugblik op het WK 2014 die ik tot nu toe gelezen heb.

- Johan Boskamp

Patrick Bernhart  deed dit kunstje al eens in Nederland in 2010. Er gingen toen meer dan 10.000 exemplaren over de toonbank. Nederland schopte het tot in de finale.

Joost Houtman  scoorde eerder met de bestseller Het Foute Elftal – moord en doodslag in de voetballerij (2012). In zijn vrije tijd supportert hij tegen beter weten in, voor Royal Antwerp FC.

Fragment uit Zo werden wij wereldkampioen

PDF - 1.2 Mb

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be