'Zonder afscheid': Wim Geysen geeft een stem aan broers en zussen van verkeersslachtoffers

Wat als het verkeer je gezin breekt?

Aan de vooravond van de Week van de Mobiliteit vestigt Wim Geysen de aandacht op het trieste aantal jonge verkeersslachtoffers dat jaar na jaar oploopt. Kille cijfers en anonieme verslagjes in de krant of in het journaal. Maar wie gaat er schuil achter elke tragedie? Welke jongens en meisjes leefden deze jonge levens? En wie laten ze achter?

In Zonder afscheid gaat Wim Geysen het gesprek met de nabestaanden aan en fungeert als spreekbuis voor hun verdriet. In deze herwerkte uitgave van zijn boek uit 2004 heeft hij speciale aandacht voor het verlies van de broers en de zussen. Vaak worden zij over het hoofd gezien, terwijl zo’n traumatisch verlies ook hun leven op zijn kop zet. Dit boek toont eens te meer het belang aan van bewustmakingscampagnes zoals de STRAPDAG op vrijdag 18 september, waarbij scholen, kinderen en ouders worden aangemoedigd om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen. De roep om verkeersveiligheid bij de start van het nieuwe schooljaar verdient permanente aandacht.

Wim Geysen is auteur, acteur, muzikant en theatermaker. Hij schreef ettelijke boeken en theaterstukken en liet zich bij het grote publiek opmerken door zijn theatermonoloog Flits!, die al meer dan 300.000 toeschouwers bereikte. Daarin beschrijft hij de impact van een verkeersongeval op het leven van een groep vrienden.

'Zonder afscheid' werd geschreven in nauwe samenwerking met de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen.

De auteur brengt een verkorte versie van zijn theatermonoloog Flits! op 8 november tijdens de Boekenbeurs 2015.

-----------------------------------------------------------

Zonder afscheid | Wim Geysen
ISBN 9789022331798 | ca. 256 blz. | € 19,99 | Paperback
Uitgeverij Manteau
Verschijnt op 21 september 2015

-----------------------------------------------------------

Alexandra Cousy

WPG Uitgevers

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be